Poznaj najlepsze polskie sery!
Kozia Rura, Kozi Dymek, Biały Książe czy Kozia Chałwa – to tylko kilka nazw najlepszych polskich serów. Dowiedz się o nich więcej i zrób wrażenie na znajomych!
Kozia Rura, Kozi Dymek, Biały Książe czy Kozia Chałwa – to tylko kilka nazw najlepszych polskich serów. Dowiedz się o nich więcej i zrób wrażenie na znajomych!
Przygotowanie domowych, kolorowych ciastek to wspaniała zabawa dla całej rodziny. Ciastka są kruche i mają lekki cytrynowy posmak. Zachęcam do przygotowania ciasteczek, które idealnie sprawdzą się jako upominki dla rodziny i znajomych oraz jako dekoracja świątecznego stołu.
Dzisiaj w cotygodniowym cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Agnieszka Koza, autorka bloga Eksplozja Smaku.
Jagnięcina, jajka kokoty, ale - czy chrzan? Jakie są najciekawsze francuskie zwyczaje kulinarne? I czy Pascal lubi piec mazurki?
Będzie ostro? Czy Wojciech Modest Amaro sprawdzi się jako polski odpowiednik Gordona Ramsaya w rodzimej wersji Hell's Kitchen?
Szef kuchni Robert Sowa poleca przepis na delikatnego, wcześniej zamarynowanego i rozpływającego się w ustach halibuta z awokado w sosie z serem pleśniowym.
Niebanalny i pyszny przepis na deser z koziego serka, galaretki orzechowej i kruszonki. Zrób i zaskocz swoich bliskich jego smakiem!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Anna Stawska, autorka bloga CookEat.pl
Zostało trochę dżemu na dnie słoika? Co zrobić z odkrojonymi skórkami od sera? Przeczytaj kilka porad, a od Nigelli dowiedz się jak wykorzystać wodę z gotowania makaronu!
Potrawa, że klękajcie narody! Przepis Konrada Birka na pieczonego dorsza podawanego na szpinaku w sosie z dodatkiem aromatycznego sera pleśniowego!