

Leśne złoto czyli kurki...
a właściwie - pieprzniki jadalne (łac. Cantharellus cibarius) to pospolite grzyby z gatunku pieprznikowatych.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
a właściwie - pieprzniki jadalne (łac. Cantharellus cibarius) to pospolite grzyby z gatunku pieprznikowatych.
W kręgu dam,białogłów i kobiet.
Każdy z nas z pewnością zna smak zsiadłego mleka. Jednak te ze sklepu nie jest tak smaczne jak te własnej roboty.
To tak zwana, jagły czyli kasza z łuskanego ziarna prosa.
Grzyby kojarzą nam się z lasem lub sklepem. Teraz można uprawiać w domu wiele egzotycznych gatunków. Grzybnię kupicie na Farmie Mycomed.
łac.Rosa canina, to krzew z rodziny różowatych rosnący prawie w całej Europie, a także w Afryce Północnej, w Azji...
Zupa - to mniej lub bardziej płynna potrawa, zazwyczaj gotowana, z różnego rodzaju składników.
Za dużo czasu na czacie i innych portalach!
Warzywa i owoce, w trakcie procesu kiszenia, nie tracą witamin i składników mineralnych.
-Jeżeli mięso jest twarde podczas gotowania, należy dodać do niego trochę octu............................