

Miary kuchenne- przeliczanie
Przyda się w każdej kuchni:)
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Przyda się w każdej kuchni:)
Jak wiadomo aby ubić śmietankę kremówkę potrzeba troszkę cierpliwości...jednak można to zrobić o wiele szybciej:)
Agresja jest już sprawą powszednią,nasze dzieci są wystawiane na jej działanie i je naśladują.Co MY RODZICE możemy zrobić?
Często bywa że przypadkiem doprawimy zupę lub sos zbyt mocno solą.... i co wtedy zrobić?
przepis ten dostałam od mamy i jest skuteczny
mój sposób by nie były suche
Mała porada dotycząca zalewajki/ barszczu białego.
Kiedyś bardzo pospolite - dzisiaj częściej można je spotkać w przydomowym ogródku niż w lesie...
Czary-mary z zielonym bananem
Teraz ugotujesz prawidłowo każde mięso.