misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50Grzyby
Przez lata odmawiano grzybom wartości odżywczych, podkreślając tylko walory smakowe....
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50Przez lata odmawiano grzybom wartości odżywczych, podkreślając tylko walory smakowe....
misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50Czarny bez można wykorzystać na wiele sposobów......
misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50Nalewki mają spora moc, więc pija się je z umiarem, małymi kieliszkami.....
Valentineguy
| Kucharz | Przepisów: 12, Artykułów: 6Moja własna, skromna opinia...
misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50Jagód jałowca używa się zazwyczaj do potraw z kapusty, do dziczyzny i marynowania grzybów....
misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50Burak to zdrowe warzywo. Czy to pod postacią barszczyku, jarzynki czy ćwikły korzystnie wpływa na organizm...
misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50Jesienią czosnek jest najbardziej wartościowy, warto więc przyrządzać domowe leki uodporniające na infekcje...
misia13
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 795, Artykułów: 50W chłodnych porach roku warto zawsze mieć zapas suszonego imbiru.....
justka
| Szef Kuchni | Przepisów: 17, Artykułów: 14Jako uzupełnienie tekstu dodanego przez hgg :) czyli jak zrobić obiad czysto zdrowo i szybko :)
justka
| Szef Kuchni | Przepisów: 17, Artykułów: 14O żywieniu dorosłych wiemy sporo, sami też kombinujemy ze smakami, ale jak odżywić malucha, by nie był głodny i miał energię na naukę?