

inulina to też błonnik
O błonniku pisze się dużo, jednak rzadko pisząc wspomina się także o pewnej jego frakcji jaką jest inulina.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
O błonniku pisze się dużo, jednak rzadko pisząc wspomina się także o pewnej jego frakcji jaką jest inulina.
jabłko - atrybut Wenus, symbol znajomości dobrego i złego, przyczynek wojny trojańskiej, symbol grzechu pierworodnego
nie tylko kalorie się liczą, czasem lepiej zjeść coś bardziej kalorycznego, ale o większej wartości odżywczej!
to prawdziwy pokarm życia! świeże kiełki zawierają wszystko to czego potrzebujesz!!
Wiele z nas ma kłopot z upadającymi biszkoptami. Jest na to sprawdzony sposób:)
To prawdziwa uczta kulinarna, w tej mieszance każdy odnajdzie coś dla siebie. Trzeba tylko uważnie się przyjrzeć co w sonie kryje.
Do czego podać konkretny rodzaj wina? Zobacz jak dobierać wina do potraw.
tymianek,bazylia, rozmaryn,cząber,,jałowiec ......
Nasiona grochu z których można przyrządzać wiele smacznych sycących i pożywnych potraw, dostarczają ...
Oszczędzanie jest w modzie, zwłaszcza wobec wszechobecnego kryzysu. Teraz możesz też zaoszczędzić także na diecie.