85martita
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 8Obieranie pomiodorów ze skórki
Ten patent sprzedany przeze mnie znajomym zawsze się sprawdza.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
85martita
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 8Ten patent sprzedany przeze mnie znajomym zawsze się sprawdza.
85martita
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 8Gotowane w ten sposób flaczki skuszą każdego, aby je spróbować!
jaNina
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1175, Artykułów: 39Co zrobić by czerwona herbata była smaczniejsza?
Patty
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 98, Artykułów: 4Jak przygotować idealną jajecznicę aby nie była ona za sucha?
Patka2605
| Szef Kuchni | Przepisów: 53, Artykułów: 4Zobacz co zrobić, aby ciasto było puszyste i nie opadło z czasem.
Patka2605
| Szef Kuchni | Przepisów: 53, Artykułów: 4Co czynić, a czego nie, aby ciasto było puszyste? Należy przede wszystkim...
gosiek i edzia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 228, Artykułów: 23Pomidorowa maseczka świetnie odżywia i odmładza skórę. Wykorzystać można zarówno miąższ pomidora jak i pestki, które pełnią rolę pilingu.
Ewka3006
| Szef Kuchni | Przepisów: 55, Artykułów: 1Jak się pozbyć nieprzyjemnego zapachu z dłoni po krojeniu cebuli?
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Mąka - rodzaje i zastosowanie jej w kuchni.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Placki, racuchy, bliny - jak wykonać i z czym je podawać, aby były smaczne?