Obieranie pomiodorów ze skórki
Ten patent sprzedany przeze mnie znajomym zawsze się sprawdza.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Ten patent sprzedany przeze mnie znajomym zawsze się sprawdza.
Gotowane w ten sposób flaczki skuszą każdego, aby je spróbować!
Co zrobić by czerwona herbata była smaczniejsza?
Jak przygotować idealną jajecznicę aby nie była ona za sucha?
Zobacz co zrobić, aby ciasto było puszyste i nie opadło z czasem.
Co czynić, a czego nie, aby ciasto było puszyste? Należy przede wszystkim...
Pomidorowa maseczka świetnie odżywia i odmładza skórę. Wykorzystać można zarówno miąższ pomidora jak i pestki, które pełnią rolę pilingu.
Jak się pozbyć nieprzyjemnego zapachu z dłoni po krojeniu cebuli?
Mąka - rodzaje i zastosowanie jej w kuchni.
Placki, racuchy, bliny - jak wykonać i z czym je podawać, aby były smaczne?