MysiaZuzia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 218, Artykułów: 13Muffiny w różnych smakach
Co zrobić, kiedy każdy z domowników ma ochotę na inny smak ciastek, a nam nie chce się stać cały dzień przy piekarniku?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
MysiaZuzia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 218, Artykułów: 13Co zrobić, kiedy każdy z domowników ma ochotę na inny smak ciastek, a nam nie chce się stać cały dzień przy piekarniku?
ami91
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 273, Artykułów: 4To warto wiedzieć o ziemniakach, czyli jak przechowywać, obierać i czy ziemniaki mogą być szkodliwe?
MysiaZuzia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 218, Artykułów: 13Jak wykorzystać pieczenie mięsa do przygotowania pysznych warzyw.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Jakie przyprawy ziołowe do jakich mięs dodawać, aby smakowały wprost rewelacyjnie?
Lemonaga
| Starszy Kucharz | Przepisów: 6, Artykułów: 55Jak sprawić, aby Twoje wielkanocne wypieki zachwycały każdego? Skorzystaj z przepisów Gotujmy na wielkanocne baby!
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Zimą papryka jest dość droga, dlatego część jej mrożę sobie i mam do gulaszy, pizzy czy innych dań na gorąco.
pkhorzyk118
| Szef Kuchni | Przepisów: 42, Artykułów: 2Jeśli polewa na ciasto się wam nie udaje - ja mam wspaniały przepis na gładką, mleczną polewę .
renatka1
| Złoty Ekspert | Przepisów: 558, Artykułów: 4Można samemu wyhodować zdrowe witaminki - czyli pyszne i zdrowe kiełki!
Patty
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 98, Artykułów: 4Jak oszczędzić sobie czasu na mycie naczyń? Jak dodać smaku makaronom?
85martita
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 8Deser dekorujemy letnią polewą.