jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Kapusta - walory smakowe - jak podawać
kapusta - bez niej trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172kapusta - bez niej trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Panierki - ostre przyprawy, słodki miód i świeże warzywa sprawią, że mięso będzie kruche i smakowite.
Malgosia*Ieper
| Starszy Kucharz | Przepisów: 21, Artykułów: 3Co zrobić, aby kruche babeczki albo spód do ciasta były kruche? Sprawdźcie!
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Kiwi sprawi, że wołowina będzie rozpływać się w ustach.
KarolinaS
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 121, Artykułów: 9Przeczytaj artykuł i dowiedz się dlaczego nie wolno zbyt długo miksować ciast.
0bsesja
| Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 1Aby ciasto biszkoptowe było puszyste zrzucam je regularnie z metra na ściereczkę!
KarolinaS
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 121, Artykułów: 9Kupiłaś przetwory w ciekawym designerskim słoiku ale nie wiesz jak pozbyć się etykietki? Przeczytaj poradę!
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Boczek w plastrach - jak smażyć, żeby się nie zwinął?
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Co zrobić by gotowana marchewka była lepsza?
paula231406
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 769, Artykułów: 7Zdecydowania królowa warzyw dzięki swym właściwościom.