MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Sok z cytryny
oryginalnie i praktycznie - co zrobić z sokiem z cytryny?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48oryginalnie i praktycznie - co zrobić z sokiem z cytryny?
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48delikatny i bez lokatorów :)
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Wszystko o natce pietruszki...
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48patelnia + sól =
mona3
| Szef Kuchni | Przepisów: 70, Artykułów: 23sekret przechowywania miodu
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Uwaga na kiełki na ziemniakach
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Jak gotować ziemniaki by były miekkie równocześnie?
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48co zrobić żeby wolowina była miękka i delikatna ?
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Co zrobić aby majonez napewno się udał ?
MADZIALENKA
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 48Aby drewniana łyżka znów była jak nowa...