admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Anyż na przeziębienie
We współczesnej medycynie anyż używany jest jako środek rozkurczowy i wykrztuśny, w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych...
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844We współczesnej medycynie anyż używany jest jako środek rozkurczowy i wykrztuśny, w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Aby naleśniki były bardziej pulchne, część wody, jaką dodajemy do ciasta, zastąpmy wodą gazowaną...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Smak szpinaku wzbogacisz, jeśli w trakcie duszenia dodasz do niego pokrojone zielone części pora ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ziemniaki różnych rozmiarów ugotują się jednocześnie jeżeli przedtem ponakłuwasz je ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Gdy podczas krojenia cebuli oczy łzawią, efektu można się pozbyć na kilka sposobów. Cebulę możesz obrać ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Możesz oczywiście pokroić ja na sałatkę jarzynową, ale z ugotowanych: marchewki, pietruszki, pora i selera zrobisz też ...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Dla większości osób ugotowanie fasoli to nie lada wyzwanie. A to naprawdę nic trudnego! Fasolę, niezależnie od rodzaju - białą, czerwoną, karłową, etc. - gotuje się bardzo szybko.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Po co przepłacać w sklepie za cukier puder, jak można go zrobić samemu?!
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Czasem, mimo długiego duszenia mięsa, jest ono nadal twarde. Dlaczego?
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Aby zagęścić zupę najczęściej używamy zasmażki. Jest jednak kilka zdrowszych i mniej tuczących sposobów. Sprawdźcie jakich!