Jak utrwalić krem na muffinach?
Co zrobić, aby muffinki wyglądały atrakcyjnie? Prosta porada.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Co zrobić, aby muffinki wyglądały atrakcyjnie? Prosta porada.
Jeden niezawodny trik w pieczeniu.
Poznaj sekret pysznej szarlotki.
Tajemnica dobrej polewy do ciasta.
Sposób na rosół w nowym, niecodziennym wydaniu.
Jak zrobić pyszny, puszysty omlet.
Łatwy przepis na własną kostkę rosołową.
Sposób na kruche mięso-porada.
Gładki i smaczny sernik-super porada.
Pączek na tłusty czwartek w Polsce i w innych krajach.