jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Oscypki i inne góralskie przysmaki
Sery góralskie wizytówka polskich gór.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Sery góralskie wizytówka polskich gór.
melisa1993
| Szef Kuchni | Przepisów: 28, Artykułów: 13Co zrobić gdy przesolimy warzywa.
melisa1993
| Szef Kuchni | Przepisów: 28, Artykułów: 13Awangarda dotycząca masełek.
melisa1993
| Szef Kuchni | Przepisów: 28, Artykułów: 13Aby Twoja kruszonka na placku drożdżowym zachwycała wszystkich!
anula7001
| Starszy Kucharz | Przepisów: 23, Artykułów: 6Porada na temat odpowiedniego przechowywania serow.
anula7001
| Starszy Kucharz | Przepisów: 23, Artykułów: 6Prosty sposób na obieranie cebuli.
anula7001
| Starszy Kucharz | Przepisów: 23, Artykułów: 6Proste starcie żółtego sera.
anula7001
| Starszy Kucharz | Przepisów: 23, Artykułów: 6Uciążliwy zapach czosnku nie będzie już problemem.
Smakowita88
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 301, Artykułów: 49Z tą prostą pomocą będziesz mistrzem w przygotowaniu omletów.
Ewelina.
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 57, Artykułów: 6Bardzo lubię jak pieczone domowe mięsko nie jest suche