

Prawie wszystko o rybkach
Jakie ryby jak przyrządzać, jak rozpoznać świeżą rybę? Oto kilka pytań na które znajdziemy odpowiedź.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Jakie ryby jak przyrządzać, jak rozpoznać świeżą rybę? Oto kilka pytań na które znajdziemy odpowiedź.
Jak należy przygotować ryby do pieczenia?
Przechowujesz cebulę zimową pora , a wiesz jak należy postąpił żeby nie zaczęła kiełkować, przeczytaj radę.
Jak przedłużyć świeżość żuru,nalewki czy dżemu?
Ważne wiadomości na temat brukselki.
Ciasto drożdżowe szybko wysycha, ale zastosuj poradę i sprawdź co zrobić, aby znów było smaczne.
Porada na temat przygotowywania krokietów - papryka tak wiele zmienia!
Porada na temat mięsa z indyka.
Porada na temat jedzenia wołowiny.
Porada na temat zalet tuńczyka.