agabi22
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 523, Artykułów: 9Prawie wszystko o rybkach
Jakie ryby jak przyrządzać, jak rozpoznać świeżą rybę? Oto kilka pytań na które znajdziemy odpowiedź.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
agabi22
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 523, Artykułów: 9Jakie ryby jak przyrządzać, jak rozpoznać świeżą rybę? Oto kilka pytań na które znajdziemy odpowiedź.
marlena1114
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 335, Artykułów: 85Jak należy przygotować ryby do pieczenia?
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Przechowujesz cebulę zimową pora , a wiesz jak należy postąpił żeby nie zaczęła kiełkować, przeczytaj radę.
lipka02
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1186, Artykułów: 34Jak przedłużyć świeżość żuru,nalewki czy dżemu?
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Ważne wiadomości na temat brukselki.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Ciasto drożdżowe szybko wysycha, ale zastosuj poradę i sprawdź co zrobić, aby znów było smaczne.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat przygotowywania krokietów - papryka tak wiele zmienia!
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat mięsa z indyka.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat jedzenia wołowiny.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat zalet tuńczyka.