Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Ostryga - królowa skorupiaków
Ostrygi są obowiązkowe w repertuarze owoców morza. Ważne tylko aby wiedzieć jak je przyrządzać.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Ostrygi są obowiązkowe w repertuarze owoców morza. Ważne tylko aby wiedzieć jak je przyrządzać.
Weronka
| Szef Kuchni | Przepisów: 3, Artykułów: 28Czym różnią się odmiany cebul: czerwonej, białej i brązowej.
Weronka
| Szef Kuchni | Przepisów: 3, Artykułów: 28Co zrobić, aby ciasto nie przywarło do blachy.
Panna_Margot
| Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 57Niewiele osób wie, ile jest rodzajów krewetek oraz w jaki sposób je się przyrządza. Poniższy artykuł pomoże w rozwiązaniu tego problemu.
anies
| Szef Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 70Sos idealnie uzupełnia smak niemalże każdej potrawy. Czy wiesz, jaki pasować będzie do pieczonej lub wędzonej ryby?
Weronka
| Szef Kuchni | Przepisów: 3, Artykułów: 28Do jakich potraw warto dodać oregano by wzbogacić smak dania?
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Mało kto słyszał o topinamburze. Nie jest to wcale tak egzotyczne warzywo jak mogłoby się wydawać.
Weronka
| Szef Kuchni | Przepisów: 3, Artykułów: 28Zastosowanie mięty w kuchni - do czego użyć świeżej mięty, a do czego suszonej.
Weronka
| Szef Kuchni | Przepisów: 3, Artykułów: 28Imbir to świetny dodatek do wielu potraw. Gdzie warto go zastosować?
Weronka
| Szef Kuchni | Przepisów: 3, Artykułów: 28Jak kupić kiełbasę dobrą, bez chemicznych dodatków - a przy tym smaczną.