

Czemu warto jeść chleb pełnoziarnisty?
Porada na temat pełnoziarnistego chleba.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Porada na temat pełnoziarnistego chleba.
Porada na temat zdrowych brokułów.
Czy wiesz jak radzić sobie z opadaniem owoców na dno ciasta?
Porada na temat spożywania zielonych ogórków.
Porada na temat spożywania papryki chilli.
Porada na temat spożywania marchewek.
Porada na temat przechowywania wołowiny.
Porada na temat rozbijania mięsa.
Porada na temat przyrządzenia pysznej ryby.
Chcesz upiec ciasto drożdżowe z owocami lub bez? Musisz przeczytać tę poradę, a ciasto zawsze ładnie urośnie!