mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Czemu warto jeść chleb pełnoziarnisty?
Porada na temat pełnoziarnistego chleba.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat pełnoziarnistego chleba.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat zdrowych brokułów.
kosianka1
| Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 2Czy wiesz jak radzić sobie z opadaniem owoców na dno ciasta?
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat spożywania zielonych ogórków.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat spożywania papryki chilli.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat spożywania marchewek.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat przechowywania wołowiny.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat rozbijania mięsa.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat przyrządzenia pysznej ryby.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Chcesz upiec ciasto drożdżowe z owocami lub bez? Musisz przeczytać tę poradę, a ciasto zawsze ładnie urośnie!