misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Trawa cytrynowa
Trawa cytrynowa-przyprawa pełna aromatu
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Trawa cytrynowa-przyprawa pełna aromatu
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17wspaniała przyprawa...świeża i suszona
kasiek2411
| Kuchcik | Przepisów: 2, Artykułów: 1co zrobić aby biszkopt nie opadał i nie było go czuć jajami??
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Liście laurowe, wawrzyn, liście bobkowe-przyprawa na parapecie kuchennym.
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Lippia trójlistna-przyprawa pełna aromatu
rybka0123
| Kucharz | Przepisów: 17, Artykułów: 2Historia ziół i warzyw w polskich kuchniach.
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Co zrobić aby uzyskać wspaniałą kiszoną kapustę i ogórki...
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Co nam jest potrzebne do robienia przetworów? Zobaczcie czego potrzebujecie oprócz słoików!
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Sposoby na zatrzymanie lata w spiżarni.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Chyba każdy lubi pomidorka zerwanego prosto z krzaczka..............