

Kiedy owoce i warzywa nie nadają się do jedzenia?
Zastanawiacie się czasem czy da radę uratować jakiś owoc lub warzywo, które zbyt długo zalega w domu? Dzięki tym prostym radom dowiecie się, czy ratując jedzenie nie zniszczycie sobie zdrowia.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Zastanawiacie się czasem czy da radę uratować jakiś owoc lub warzywo, które zbyt długo zalega w domu? Dzięki tym prostym radom dowiecie się, czy ratując jedzenie nie zniszczycie sobie zdrowia.
Olej kokosowy jest łatwo przyswajalnym roślinnym tłuszczem pozyskiwanym w procesie tłoczenia miąższu orzechów z palmy kokosowej. Warto poznać jego właściwości oraz zastosowanie.
Owoc pomelo jest dostępny w prawie każdym supermarkecie, a mimo to ciągle jest w Polsce mało znanym owocem. Szkoda, ponieważ zawiera wiele cennych składników dla naszego organizmu.
Kuchnia w której nie używa się jaj, chyba nie istnieje. Przed kupnem warto wiedzieć o nich jak najwięcej, ponieważ jajko jest jajku nierówne.
Olej z awokado otrzymuje się w wyniku tłoczenia miąższu dojrzałego awokado. Jest to wiecznie zielone drzewo zwane gruszką awokado. Pochodzi z Ameryki Środkowej. Ma wiele zalet, o których warto wiedzieć.
Czytanie etykiet na opakowaniach powinno każdemu wejść w nawyk. Kupujmy produkty świadomie, bo to, co z zasady powinno być zdrowe, wcale takie nie jest!
Półki sklepowe uginają się od różnorakich produktów opatrzonych nazwą "jogurt". Okazuje się, że nazwa tego co wkładamy do koszyka, z tym, co znajdziemy pod wieczkiem wspólnego ma raczej niewiele.
Wielkimi krokami zbliża się najsmaczniejszy sezon w całym roku - sezon grillowy. O czym zatem należy pamiętać, stojąc przy ruszcie?
Już niebawem zacznie się sezon na grillowanie. Zapoznajcie się z kilkoma praktycznymi wskazówkami, które pomogą Wam sprawić, by zdjęte z grilla warzywa były przepyszne!
Orzeszki pinii to nic innego jak nasiona iglastej sosny, które wydobywa się z kulistych szyszek. Choć może brzmieć to dziwnie, ten mały dodatek jest cennym źródłem wielu wartościowych składników.