Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Mięsne dania dla najmłodszych
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Mięsne dania dla najmłodszych

Dieta dziecka to najważniejszy element potrzebny do jego prawidłowego rozwoju! Nie wiesz jakie mięso podać maluchowi? Przeczytaj nasz artykuł i sprawdź najlepsze propozycje mięsnego przysmaku!

Ciasto kruche i półkruche
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Ciasto kruche i półkruche

Ciasta kruche i półkruche są bardzo łatwe w przygotowaniu, nawet dla niewprawionej ręki. Można robić je bez obaw, że się nie uda - poznajcie jego sekrety.

Mielony w nowej odsłonie
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Mielony w nowej odsłonie

Kotlet mielony to jedno z najpopularniejszych dań - smaczny i szybki w wykonaniu, nie musi za każdym razem smakować tak samo. W artykule kilka propozycji, jak go urozmaicić.

Co to jest Slow Food?
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Co to jest Slow Food?

Slow - przetłumaczone z języka angielskiego oznacza "powoli", "bez pośpiechu", a food - "jedzenie". O tak przygotowywanym jedzeniu chciałabym Wam opowiedzieć.

Rodzaje i zastosowanie serów
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Rodzaje i zastosowanie serów

Ser idealnie pasuje do wielu dań. Czy ktoś z Was jest w stanie wyobrazić sobie pizzę lub zapiekankę bez tego dodatku? Zapewne nie! Rodzajów sera jest wiele, warto skosztować wszystkich. Zobacz, czy je znasz?

Sposoby na brzoskwinię
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Sposoby na brzoskwinię

Nie masz pomysłu, do czego wykorzystać brzoskwinię lub co z niej przyrządzić, a nie chcesz po raz kolejny jeść jej na surowo? Przeczytaj poniższą poradę i wybierz którąś z propozycji!