

Kupujemy i przechowujemy kapustę
Jak wybrać najdorodniejszą kapustę i jak ją przechowywać aby jak najdłużej zachowała swoje wartości odżywcze.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Jak wybrać najdorodniejszą kapustę i jak ją przechowywać aby jak najdłużej zachowała swoje wartości odżywcze.
Porada na temat przygotowania szczawiu w słoikach.
Prosty sposób na ugotowanie smacznego budyniu, który się nie przypali i nie będzie na nim kożucha.
Kakao jeśli odpowiednio go przygotujesz nie będzie miało grudek i będzie smaczne.
Największe źródła bakterii oraz jak je unicestwić.
Porada na temat mrożenia masła.
Jak prawidłowo przechowywać masło.
Kalafior zachowa swój biały kolor po ugotowaniu, jeśli wiesz w jaki sposób go ugotować
Jak prawidłowo przechowywać brukselkę?
Kilka słów o niedocenianym warzywie. Co zawiera i na co zwrócić uwagę przy zakupie.