

Sos proszę
Dopełnia smak potrawy tak, jak przyprawy. Dzięki niemu nawet najprostsze danie może zachwycać. Oto kilka pomysłów na sosy.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Dopełnia smak potrawy tak, jak przyprawy. Dzięki niemu nawet najprostsze danie może zachwycać. Oto kilka pomysłów na sosy.
Wskazówka dotycząca zakupu bananów.
Wskazówka co do proporcji składników w cieście.
Jak prawidłowo przechowywać proszek do pieczenia.
Kilka faktów o proszku do pieczenia.
Co zrobić aby pozbawić nadmiaru soli boczek wędzony.
Gorzka, mleczna, biała? A może z dodatkiem whisky lub musu z truskawek? Miłośnicy czekolady mogą mieć nie lada problem z wyborem.
Bardzo prosta metoda na puszyste suflety.
W ten sposób zagęszczana prze zemnie zupa zawsze wychodzi i bardzo smakuje moim domownika
Kilka wskazówek odnośnie używania ziela angielskiego.