cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Co zrobić aby piana dobrze się ubiła?
Dobrze ubita piana z białek to podstawa niejednego ciasta czy kremu. Oto kilka wskazówek
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Dobrze ubita piana z białek to podstawa niejednego ciasta czy kremu. Oto kilka wskazówek
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Olej rzepakowy to niezastąpiony składnik naszych ulubionych potraw, np. domowego majonezu. Zobacz jakie ma zalety
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286W Szkocji whisky to nie tylko ulubiony trunek, ale także dodatek w kuchni, który nadaje potrawom niepowtarzalny smak
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Aby kruche ciasto się udało
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz przepisy na desery z ciasta parzonego: paluszki w czekoladzie, słodki wieniec z owocami oraz ciasto orzechowo-ptysiowe.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Dolanie wody niewiele pomoże - zrobi się zbyt rzadka. Zobacz jak możesz ją uratować
glogowscy.nl
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 104, Artykułów: 9Macie ochotę na faszerowane jajka ale brakuje Wam pomysłu na smaczny, prosty i szybki w przygotowaniu farsz? Poznajcie nasze propozycje!
Pani Ka
| Starszy Kucharz | Przepisów: 6, Artykułów: 24Chyba każdy z nas uwielbia świeże pieczywo z pysznym masełkiem. Jednak jak wybrać pełnowartościowe masło?
Pani Ka
| Starszy Kucharz | Przepisów: 6, Artykułów: 24Chyba wszyscy kochamy słodycze - zwłaszcza zimą, kiedy dni są krótkie, za oknem szczypie mróz i dopada chandra. Czy kilka kostek czekolady może zaszkodzić figurze?
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Niezależnie od tego czy jesteś babcią, dziadkiem, wnuczką czy wnukiem - te przepisy na pewno ci się przydadzą!