

Ranking robotów kuchennych
Przed Wami ranking robotów kuchennych gotujmy.pl, który pomoże Wam zdecydować, jaki model kupić w zależności od tego jak często gotujecie i z jakich funkcjonalności korzystacie.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Przed Wami ranking robotów kuchennych gotujmy.pl, który pomoże Wam zdecydować, jaki model kupić w zależności od tego jak często gotujecie i z jakich funkcjonalności korzystacie.
Suszone grzyby to niezwykle aromatyczny składnik dań, jednak aby cieszyć się ich smakiem i zapachem warto rozważyć zakup specjalnej suszarki. Zobacz, co brać pod uwagę wybierając suszarkę do grzybów. Oto praktyczny poradnik!
Nalewkę z aronii przygotowuje się z owoców, cukru i spirytusu. Aby wzbogacić jej smak, do zaczynu dodaje się także liście wiśni, wanilię, cynamon lub miód.
Sok z winogron uzyskuje się poprzez ugotowanie owoców z cukrem. Do jego przygotowania można wykorzystać zarówno odmiany jasne, jak i ciemne.
Kawałki mięsa lub ryby, warzywa, woda i cierpliwość. Tyle potrzeba do zrobienia oryginalnego francuskiego ragout, czyli potrawy jednogarnkowej podobnej do gulaszu. Jest to danie, które sprawdzi się w każdej sytuacji!
Makaron ryżowy, kurczak lub krewetki oraz aromatyczny sos. Tak w skrócie wygląda przygotowanie pad thai – jednej z najbardziej klasycznych potraw kuchni tajskiej.
Blanszowanie to jedna z najprostszych technik obróbki żywności. Wystarczy wykorzystać do niej wrzątek i zimną wodę, by utrwalić właściwości odżywcze szeregu składników. Można to zrobić praktycznie w kilka minut, by uzyskać zadowalający efekt!
Brakuje Ci pomysłu na szybką sałatkę z kaszy? W takim razie sięgnij po tabbouleh. To libański patent na połączenie kaszy bulgur, pomidorów, ogórków i świeżej mięty. Palce lizać!
Bakłażana można przygotować w wersji faszerowanej, wykorzystać do musaki, szaszłyków lub sałatek warzywnych.
Chrupiące gofry jak z budki uzyskamy odpowiednio mocno rozgrzewając gofrownicę i dodając ubite białka pod koniec mieszania do ciasta.