Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Kasza jęczmienna
  • 2
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Kasza jęczmienna

Kilka miesięcy temu opisywałam ogólnie kasze, tam też wymieniałam jej odmiany i właśnie jedną z odmian kasz jest kasza jęczmienna. Dziś chciałabym się bardziej skupić na tej jednej odmianie, jaką jest kasza jęczmienna.

Rady na pomidory
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Rady na pomidory

Pomidory, to idealne warzywo, które przez cały rok kusi swoim pięknym kolorem i zapachem. To z nim można zjeść pyszną zapiekankę, sałatkę, czy zupę.

Trzy kolory soczewicy
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Trzy kolory soczewicy

Soczewica jest rośliną uprawną, jej nasiona są idealne do jedzenia. Rozróżniamy 3 rodzaje soczewicy: czerwoną, zieloną i brązową. Soczewica jest bardzo dobra i smaczna.

Dieta z Wall Street - prawdy i mity
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dieta z Wall Street - prawdy i mity

Rzadko zdarza Ci się gotować i jesz obiady na mieście? Prowadzisz stresujący tryb życia i więcej czasu spędzasz w biurze niż we własnym domu? Dieta Wall Street może być dla Ciebie.

Jajko i jego tajemnice
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Jajko i jego tajemnice

Jajko - zapewne większość z nas jadło, chociaż jedno jajko w swoim życiu. Jajko można jeść w różnej postaci: na twardo, na miękko, w sałatce, czy w placku.

Różne oblicza serów
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Różne oblicza serów

Sery. Prawie każdy z nas nie raz jadał ten rodzaj nabiału. Można rozróżniać różnego rodzaju sery. Są białe, żółte, kozie, topione, pleśniowe.

Rzodkiewka- chrupka i kolorowa
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Rzodkiewka- chrupka i kolorowa

20 kalorii - tyle zawiera pęczek zdrowej i świeżej rzodkiewki. Posada mnóstwo minerałów i witamin, dlatego była często używana przez ludzi w starożytności. Poznaj pyszną, jędrną i zdrową rzodkiewkę.