

Jak prawidłowo ubić białka
Ubite białka to ok. 25% sukcesu ciasta. Są zawsze używane do upieczenia biszkopta, ale także do przygotowania innych ciast, mas lub deserów.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Ubite białka to ok. 25% sukcesu ciasta. Są zawsze używane do upieczenia biszkopta, ale także do przygotowania innych ciast, mas lub deserów.
Bita śmietana 30% lub 36%, to bardzo częste połączenie z ciastem. Wystarczy ubić i przełożyć nią biszkopty, dodać owoce i już mamy gotowy, pyszny placek.
Mleko to mleko? Otóż nie. Jest ich kilka rodzajów, a różnią się one metodą produkcji. Co zatem warto wiedzieć, by kupować świadomie?
Kasza gryczana jest dość mało popularna, ze względu na charakterystyczny smak. Ja uwielbiam ją w sałatkach.
Biały ser, to jeden z tańszych i lubianych produktów dostępnych w sklepach. Ze względu na swoje właściwości odżywcze warto go włączyć do codziennej diety.
Kasza gryczana, choć na tle innych kasz jest mniej popularna, jednak posiada ona bardzo wiele walorów, dla których warto ją jeść częściej.
Kasza kaszy nie równa i dlatego właśnie warto przyjrzeć się bliżej kaszy gryczanej. Jest smaczna i zdrowa!
Jedni mówią, że sekretem udanych pierogów jest ciasto. Ja twierdzę, że ten sekret tkwi w środku, czyli w farszu. Oto moje propozycje.
Na początku trzeba zaznaczyć co to takiego spirulina. A więc są to algi morskie, koloru zielono-niebieskiego z grupy sinic.
Nie tak dawno trafiłam na sorgo w dziale ze zdrową żywnością. Ciekawość nie pozwoliła mi zostawić w sklepie. Zapraszam na małe repetytorium dotyczące sorgo.