

Skomponuj własne musli!
Zdrowe śniadanie w postaci musli to podstawa udanego dnia. Jeśli nigdy nie przyrządzaliście go w domu, koniecznie nadróbcie zaległości! Jak je zrobić i z czym podawać? Odpowiedź znajdziecie poniżej!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zdrowe śniadanie w postaci musli to podstawa udanego dnia. Jeśli nigdy nie przyrządzaliście go w domu, koniecznie nadróbcie zaległości! Jak je zrobić i z czym podawać? Odpowiedź znajdziecie poniżej!
Sałata to główny składnik smacznych i zdrowych sałatek, zarówno warzywnych, jak i owocowych. Jedną z przedstawicielek tej rodziny jest batawia - krucha, karbowana odmiana, której warto przyjrzeć się bliżej!
Quinoa, czyli komosa ryżowa zyskała bardzo dużą popularność na całym świecie - doceniają ją zarówno dietetycy, lekarze, jak i szefowie kuchni! Nie wiecie jak ją przygotować i z czym podać? Koniecznie przeczytajcie poniższy artykuł!
Rzeżucha podbija kulinarny świat! Nic w tym nadzwyczajnego - ten zielony przysmak to skarbnica cennych witamin i minerałów. Nie macie pomysłu na jej wykorzystanie? Przeczytajcie nasz artykuł, samodzielnie ją wyhodujcie i smakujcie do woli!
Często niepozorne, mało atrakcyjne składniki nie zachęcają do eksperymentowania w kuchni. Salsefia, inaczej kozibród porolistny to nieocenione, nieskomplikowane w przygotowaniu warzywo, którym warto urozmaicić swoje potrawy!
Nie masz pomysłu na wiosenne dekoracje? Razem stworzymy Wielkanoc w jej najsłodszej postaci! Lindt we współpracy z Green Canoe zaprasza na wspólną podróż w poszukiwaniu kreatywnych rozwiązań.
Wiecie co to jest szpajza? To coś smakowitego dla wszystkich którzy sądzą, że kuchnia Śląska to tylko kluski i rolada. Koniecznie przeczytajcie nasz artykuł i dowiedzcie się więcej o tym regionalnym, słodkim przysmaku!
Ryż to wszechstronny, a przy tym łatwy w przyrządzeniu produkt. Króluje na stołach pod postacią dań głównych, zapiekanek, sałatek ale bardzo często także deserów. Nic w tym nadzwyczajnego - ryż na słodko to przecież rarytas, który smakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Sprawdźcie z czym smakuje najlepiej!
Lubicie jajka w majonezie, a może wolicie użyć go do dekoracji sałatki? Majonez to niezastąpiony produkt do wielu dań i przekąsek. Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się, jak przyrządzić go w domu!
Wielu z nas na myśl o zalewajce ma wspomnienia związane z okresem dzieciństwa. Niegdyś bowiem, zupa ta była jednym z podstawowych posiłków Polaków. Macie ochotę przypomnieć sobie jej smak? Koniecznie sprawdźcie przepis!