Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Skomponuj własne musli!
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Skomponuj własne musli!

Zdrowe śniadanie w postaci musli to podstawa udanego dnia. Jeśli nigdy nie przyrządzaliście go w domu, koniecznie nadróbcie zaległości! Jak je zrobić i z czym podawać? Odpowiedź znajdziecie poniżej!

Batawia - prekursor sałaty lodowej
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Batawia - prekursor sałaty lodowej

Sałata to główny składnik smacznych i zdrowych sałatek, zarówno warzywnych, jak i owocowych. Jedną z przedstawicielek tej rodziny jest batawia - krucha, karbowana odmiana, której warto przyjrzeć się bliżej!

 Co to jest quinoa?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co to jest quinoa?

Quinoa, czyli komosa ryżowa zyskała bardzo dużą popularność na całym świecie - doceniają ją zarówno dietetycy, lekarze, jak i szefowie kuchni! Nie wiecie jak ją przygotować i z czym podać? Koniecznie przeczytajcie poniższy artykuł!

Rzeżucha – smak nadchodzącej wiosny
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Rzeżucha – smak nadchodzącej wiosny

Rzeżucha podbija kulinarny świat! Nic w tym nadzwyczajnego - ten zielony przysmak to skarbnica cennych witamin i minerałów. Nie macie pomysłu na jej wykorzystanie? Przeczytajcie nasz artykuł, samodzielnie ją wyhodujcie i smakujcie do woli!

Salsefia - owsiany korzonek
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Salsefia - owsiany korzonek

Często niepozorne, mało atrakcyjne składniki nie zachęcają do eksperymentowania w kuchni. Salsefia, inaczej kozibród porolistny to nieocenione, nieskomplikowane w przygotowaniu warzywo, którym warto urozmaicić swoje potrawy!

Poznaj wielkanocne inspiracje od Lindt!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wielkanoc

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Poznaj wielkanocne inspiracje od Lindt!

Nie masz pomysłu na wiosenne dekoracje? Razem stworzymy Wielkanoc w jej najsłodszej postaci! Lindt we współpracy z Green Canoe zaprasza na wspólną podróż w poszukiwaniu kreatywnych rozwiązań.

Szpajza czyli deser ze Śląska
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Szpajza czyli deser ze Śląska

Wiecie co to jest szpajza? To coś smakowitego dla wszystkich którzy sądzą, że kuchnia Śląska to tylko kluski i rolada. Koniecznie przeczytajcie nasz artykuł i dowiedzcie się więcej o tym regionalnym, słodkim przysmaku!

Ryż na słodko
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Ryż na słodko

Ryż to wszechstronny, a przy tym łatwy w przyrządzeniu produkt. Króluje na stołach pod postacią dań głównych, zapiekanek, sałatek ale bardzo często także deserów. Nic w tym nadzwyczajnego - ryż na słodko to przecież rarytas, który smakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Sprawdźcie z czym smakuje najlepiej!

Jak zrobić majonez?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić majonez?

Lubicie jajka w majonezie, a może wolicie użyć go do dekoracji sałatki? Majonez to niezastąpiony produkt do wielu dań i przekąsek. Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się, jak przyrządzić go w domu!

Zalewajka – smaki dzieciństwa
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Zalewajka – smaki dzieciństwa

Wielu z nas na myśl o zalewajce ma wspomnienia związane z okresem dzieciństwa. Niegdyś bowiem, zupa ta była jednym z podstawowych posiłków Polaków. Macie ochotę przypomnieć sobie jej smak? Koniecznie sprawdźcie przepis!