Jak zrobić naleśniki bez mleka?
Naleśniki bez mleka przyrządzimy wymieniając je na taką samą ilość wody lub soku owocowego.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Naleśniki bez mleka przyrządzimy wymieniając je na taką samą ilość wody lub soku owocowego.
Mięso mielone jest bardzo uniwersalne, możemy z niego przygotować wile różnorodnych potraw. Kotlety, sosy, czy zapiekanki z jego dodatkiem będą bardzo sycące i pysznie.
Indyka pieczemy w całości lub wykorzystując jedynie jego kawałek. W trakcie obróbki cieplnej polewamy mięso wytwarzającym się sosem, dobrze jest też obłożyć je kawałkami masła.
Paprykę zapieka się z farszem w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Po ok. 40 minutach papryka jest upieczona. Warto ją serwować z ulubionym sosem.
Oscypki należy przechowywać w suchym pomieszczeniu lub w lodówce owinięty w papier zamiast folii, żeby nie pojawiła się pleśń na powierzchni sera.
Klopsiki wrzuca się do sosu pomidorowego lub koperkowego i pomidorowym lub koperkowym i gotuje. Danie serwuje się z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Kartacze robi się z ugotowanych i surowych ziemniaków, mąki, jajka i mięsa wołowego. Wyglądem przypominają pyzy i serwuje się je z okrasą
Bitki przygotowujemy z mięsa, które lekko rozbijamy, przypraw, oleju i dodatku wody. Najpierw je obsmażamy, a następnie dusimy do miękkości.
Do pierników i pierniczków najlepiej wykorzystać naturalny miód wielokwiatowy lub lipowy. Można także dodać miód sztuczny, wówczas ciasto nie będzie tak twarde po upieczeniu.
Stek można podawać w akompaniamencie sałatek, grillowanych ćwiartek ziemniaka oraz polany sosem barbecue lub holenderskim.