Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić krem budyniowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić krem budyniowy?

Krem budyniowy przygotowywany jest na bazie masła, cukru pudru, niesłodzonego budyniu oraz mleka. Do urozmaicenia smaku można dodać kakao lub naturalne aromaty.

Jak zrobić filet z kurczaka?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić filet z kurczaka?

Filet z kurczaka możemy zarówno usmażyć na patelni, udusić w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub ugotować w wodzie czy wywarze z dodatkiem ulubionych warzyw.

Jak długo piec pstrąga?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak długo piec pstrąga?

Pstrąga powinno się piec w zależności od rozmiaru i metody serwowania. Całą rybę pieczemy przez 30 minut w temperaturze około 250 stopni Celsjusza, natomiast filety w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 12 minut w piekarniku.

Jak zrobić sernik izaura?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sernik izaura?

Sernik izaura to połączenie puszystego sernika z wilgotnym, ciemnym murzynkiem. Potrzebujemy do jego przygotowania składników na ciemne ciasto i masę sernikową.

Jak usmażyć boczek?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak usmażyć boczek?

Boczek smażymy na patelni, pokrojony w cienkie i równe plastry. Ważne, by nie podkręcać zbytnio gazu, bo zamiast zrumienić, przypalimy mięso.