Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak upiec piernik?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak upiec piernik?

Do przygotowania piernika potrzebujemy mąki, jajek, miodu, sody oczyszczonej, powideł, masła, mleka i przypraw korzennych. Jest to proste w przygotowaniu ciasto o wspaniałym smaku i aromacie.

Jak zrobić sałatkę z buraków?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sałatkę z buraków?

Sałatka z buraków może zawierać w sobie różnorodne składniki. Najważniejsze są w niej buraki- ugotowane lub upieczone, dodatkowo dodajemy też inne warzywa- ziemniaki, fasolę czy na przykład mix sałat.

Jak przyrządzić stek?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przyrządzić stek?

Stek przygotujemy z kawałków pokrojonego mięsa lub ryby. Obsmażamy go na dość mocnym ogniu na patelni grillowej lub z niewielkim dodatkiem oleju.

Jak zrobić tatar wołowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić tatar wołowy?

Posiekane mięso, żółtko oraz dodatki: cebula, kapary lub marynowane grzybki. Wystarczy wymieszać te składniki, by cieszyć się pysznym tatarem.

Jak przygotować kaszę jaglaną?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przygotować kaszę jaglaną?

Kaszę jaglaną przed ugotowaniem należy opłukać w zimnej wodzie lub uprażyć. Następnie zalewa się ją gorącym mlekiem lub wodą i gotuje ok. 20 minut pod przykryciem.

Jak zrobić likier?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić likier?

Likier przygotowujemy na bazie wódki, spirytusu lub innego alkoholu. Wystarczy dokładnie wymieszać z wybraną bazą – mleczną lub owocową tworząc gęste lub klarowne mieszanki.

Boże Narodzenie inne niż zwykle!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Boże Narodzenie inne niż zwykle!

Wigilia to czas, który zazwyczaj spędzamy w domu w gronie najbliższych. Sprzątanie, gotowanie, strojenie – to wszystko może człowieka wykończyć. Dlatego zaserwuj sobie i swoim bliskim nietypowe Boże Narodzenie i po prostu wyrwijcie się z domu!

Co zrobić z serka mascarpone?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co zrobić z serka mascarpone?

Serek mascarpone to idealna baza do przygotowania zarówno smacznych deserów i ciast, jak i dań wytrawnych, w tym zup, tart czy mięs w kremowym sosie.