Jak mrozić kurki?
Kurki przed zamrożeniem blanszujemy gorącą wodą, a następnie osuszamy. Tak przygotowane możemy wykorzystać do wielu dań.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kurki przed zamrożeniem blanszujemy gorącą wodą, a następnie osuszamy. Tak przygotowane możemy wykorzystać do wielu dań.
Do przygotowania sosu grzybowego potrzebujemy ulubionych grzybów, cebuli, śmietany i przypraw. Zobacz, jak zrobić sos grzybowy bez grudek i jak doprawiać grzyby.
Szybki obiad to naprawdę nic trudnego. Wystarczy dobór odpowiednich składników. Ulubione warzywa smażone na patelni, plastry kurczaka wędzonego i kasza kuskus to jeden z pomysłów.
Komosa ryżowa, czyli quinoa to bezglutenowe pseudozboże, które smakiem i konsystencją przypomina kaszę jaglaną oraz nieprażoną kaszę gryczaną. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek do obiadu, składnik zapiekanek, zup, risotto, farsz oraz samodzielny posiłek, zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko.
Buraczki do obiadu robi się z ugotowanych warzyw startych na tarce i podsmażonych na patelni z cebulą i przyprawami.
Winogrona, cukier, woda drożdże i pożywka- tyle potrzeba by zrobić pyszne wino z winogron. Dodatkowym ważnym elementem jest czas.
Śledzie możemy przyrządzić w oleju, śmietanie, occie lub sosie na przykład musztardowym.
Karpia smażymy zazwyczaj pokrojonego w dzwonka, przyprawionego solą, pieprzem i oprószonego mąką. Chrupiące, złociste kawałki ryby są po prostu pyszne.
Smażony, pieczony, czy parowany dorsz w każdej postaci smakuje wybornie.
Hummus idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami oraz pieczywem. Jego wyrazisty smak podkreśla ich naturalne walory.