Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak mrozić kurki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak mrozić kurki?

Kurki przed zamrożeniem blanszujemy gorącą wodą, a następnie osuszamy. Tak przygotowane możemy wykorzystać do wielu dań.

Jak zrobić sos grzybowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sos grzybowy?

Do przygotowania sosu grzybowego potrzebujemy ulubionych grzybów, cebuli, śmietany i przypraw. Zobacz, jak zrobić sos grzybowy bez grudek i jak doprawiać grzyby.

Coś szybkiego na obiad
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Coś szybkiego na obiad

Szybki obiad to naprawdę nic trudnego. Wystarczy dobór odpowiednich składników. Ulubione warzywa smażone na patelni, plastry kurczaka wędzonego i kasza kuskus to jeden z pomysłów.

Komosa ryżowa, jak gotować
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Komosa ryżowa, jak gotować

Komosa ryżowa, czyli quinoa to bezglutenowe pseudozboże, które smakiem i konsystencją przypomina kaszę jaglaną oraz nieprażoną kaszę gryczaną. Wyśmienicie sprawdza się jako dodatek do obiadu, składnik zapiekanek, zup, risotto, farsz oraz samodzielny posiłek, zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko.

Jak zrobić buraczki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić buraczki?

Buraczki do obiadu robi się z ugotowanych warzyw startych na tarce i podsmażonych na patelni z cebulą i przyprawami.

Jak usmażyć karpia?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak usmażyć karpia?

Karpia smażymy zazwyczaj pokrojonego w dzwonka, przyprawionego solą, pieprzem i oprószonego mąką. Chrupiące, złociste kawałki ryby są po prostu pyszne.

Z czym jeść hummus?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Z czym jeść hummus?

Hummus idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami oraz pieczywem. Jego wyrazisty smak podkreśla ich naturalne walory.