Kategoria promowana - grudzień
Dodatkowe punkty za przepisy kulinarne otrzymasz w kategoriach świątecznych. Nagrodzimy przepisy na piernik, makowiec, pierogi z grzybami, rybę po grecku.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dodatkowe punkty za przepisy kulinarne otrzymasz w kategoriach świątecznych. Nagrodzimy przepisy na piernik, makowiec, pierogi z grzybami, rybę po grecku.
Jak zrobić farsz do uszek z grzybami na Wigilię? Jakie grzyby będą najlepsze do tych małych wigilijnych pierożków? Wypróbuj ten przepis!
Rybę po grecku najlepiej przygotować z białych, chudych ryb morskich. Który gatunek będzie najlepszy? Zobacz, jak smażyć rybę do ryby po grecku i czy ryba musi mieć postać filetów.
Jesienią mamy prawdziwy wysyp owoców i warzyw, z których możemy przygotować smaczne dania obiadowe, desery, przetwory i syropy. Po jakie jesienne dobrodziejstwa warto sięgnąć? Sprawdźcie koniecznie!
Prażone, smażone, krojone, gotowane lub zamknięte w słoiku na zimę - jabłka to podstawowy składnik potrzebny do upieczenia szarlotki. To jedno z najpopularniejszych ciast pojawiających się w polskich domach.
Sama nie znasz się grzybach, ale ufasz osobom handlującym przy lasach? Zobacz, kto może sprzedawać grzyby i od kogo bezpiecznie je kupić.
Co jakiś czas w mediach pojawiają się informacje o ukaraniu naszych rodaków mandatem za zbieranie grzybów za granicą. Dowiedz się, gdzie grzybobranie jest... nielegalne.
Śliwki w occie można kupić, ale zdecydowanie lepiej zrobić je w domu. Przygotujemy je ze śliwek węgierek, octu, cukru, wody i przypraw korzennych. Śliwki w occie możesz wykorzystać jako dodatek do mięs.
Kurki w śmietanowym sosie, aksamitne w smaku, doskonały dodatek do mięsa, makaronu, ryżu lub ziemniaków. Oto klasyczny przepis na kurki w śmietanie.
Być może nawet nie wiesz, ale papryka ma płeć. Zobacz, po czym poznać, czy kupujesz paprykę płci żeńskiej czy męskiej i jakie to ma właściwie znaczenie.