Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Kategoria promowana - grudzień
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Kategoria promowana - grudzień

Dodatkowe punkty za przepisy kulinarne otrzymasz w kategoriach świątecznych. Nagrodzimy przepisy na piernik, makowiec, pierogi z grzybami, rybę po grecku.

Jaka ryba do ryby po grecku?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jaka ryba do ryby po grecku?

Rybę po grecku najlepiej przygotować z białych, chudych ryb morskich. Który gatunek będzie najlepszy? Zobacz, jak smażyć rybę do ryby po grecku i czy ryba musi mieć postać filetów.

Jak przygotować jabłka do szarlotki?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przygotować jabłka do szarlotki?

Prażone, smażone, krojone, gotowane lub zamknięte w słoiku na zimę - jabłka to podstawowy składnik potrzebny do upieczenia szarlotki. To jedno z najpopularniejszych ciast pojawiających się w polskich domach.

Czy za granicą można zbierać grzyby?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Czy za granicą można zbierać grzyby?

Co jakiś czas w mediach pojawiają się informacje o ukaraniu naszych rodaków mandatem za zbieranie grzybów za granicą. Dowiedz się, gdzie grzybobranie jest... nielegalne.

Jak zrobić śliwki w occie?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić śliwki w occie?

Śliwki w occie można kupić, ale zdecydowanie lepiej zrobić je w domu. Przygotujemy je ze śliwek węgierek, octu, cukru, wody i przypraw korzennych. Śliwki w occie możesz wykorzystać jako dodatek do mięs.