

Jak powstaje piwo?
Piwo to najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Piwo to najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie.
Co wybrać - kuchnię zamkniętą czy otwartą - łączoną z salonem? Jakimi kryteriami powinniśmy się kierować, by wybrać kuchnię?
Bez plastikowych woreczków, odcedzania i możliwości poparzenia.
Niepokojąco wysokiej liczbie dzieci grozi w przyszłości otyłość
Im szybciej spożywamy posiłki, tym większe ryzyko, że zbędny tłuszcz będzie się odkładał
Nadchodzi tłusty czwartek a wraz z nim ochota na pączki,lub ot tak mamy ochotę na pączusie własnej roboty,a tu same przepisy z 8 jaj.....
Temat tzw. dopalaczy ostatnio stał się modny. Czy środki tego typu powinny być zakazane, czy ich delegalizacja to przesada?
Tak mało znane w polskiej kuchni a jak potrzebne!
Kulinarne złoto z Maroka
Aby nic w kuchni się nie zmarnowało.