Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zagęścić sos?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zagęścić sos?

Zagęszczanie to jedna z podstawowych umiejętności dobrej gospodyni domowej. Istnieje wiele sposobów aby osiągnąć pożądany efekt. Poznajcie najpopularniejsze sposoby!

Co przygotować z młodych ziemniaków?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co przygotować z młodych ziemniaków?

Są obowiązkową pozycją na letniej liście zakupów. W końcu nie ma nic lepszego od młodych ziemniaków polanych masłem i udekorowanych świeżymi ziołami. Jednak to nie jedyna potrawa, jaką można z nich zrobić. Sprawdź co jeszcze można z nich przygotować!

Jak unikać zatruć na wakacjach?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak unikać zatruć na wakacjach?

Upał sprzyja namnażaniu drobnoustrojów odpowiedzialnych za zatrucia pokarmowe. Jak ustrzec się przed infekcją i nie stracić urlopu? Przeczytajcie nasze wskazówki.

Jak wybrać wodę do picia?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dietetyka

Jak wybrać wodę do picia?

W upalne dni warto pić więcej, jeszcze zanim poczujesz pragnienie. Kiedy myślisz o nawodnieniu instynktownie wiesz, że najlepszym wyborem do picia jest woda. Jednak stojąc przed sklepową półką z wodą warto zatrzymać się i przeczytać informacje z etykiety. Jaką wodę wybrać, by czerpać z niej jak najwięcej korzyści?

Pavlova - jak ją zrobić?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Pavlova - jak ją zrobić?

Białka, cukier i mikser - tyle potrzeba, aby zrobić pyszne bezy. Jeśli jesteś fanem tych łakoci, czas postawić poprzeczkę nieco wyżej! Pavlova - ten niecodzienny, acz kuszący swoim wyglądem deser z pewnością podbije Twoje serce!

Jak zrobić kisiel z sezonowych owoców?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić kisiel z sezonowych owoców?

Letnie temperatury i wakacyjny czas to najlepszy moment na przygotowywanie lekkich, smacznych i zdrowych przekąsek. Co powiecie na kisiel ze świeżych, sezonowych owoców? Gwarantujemy, że będzie smakował o niebo lepiej niż ten ze sklepu. Sprawdźcie!

Jak zrobić pastę tahini?
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

Jak zrobić pastę tahini?

Tahini to nieodłączny element kuchni orientalnej. Najważniejszym składnikiem pasty są nasiona sezamu. Sprawdźcie, jak szybko i prosto można przygotować pastę tahini w domu!

Jak zrobić pampuchy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Nabiał i dania mączne

Jak zrobić pampuchy?

Puszyste, lekkie, idealnie komponujące się ze słodkimi i wytrawnymi sosami. Mowa o coraz popularniejszych pampuchach, które warto zaserwować sobie w domu - podpowiadamy, jak je przygotować!