Warzywa to jedne z najzdrowszych produktów spożywczych. Do swojej codziennej diety każdy z nas powinien dołączyć 5 porcji warzyw i owoców, które są świetnym źródłem witamin i składników mineralnych.

W Kąciku Babci Halinki dowiesz się jak obierać pomidory, jak radzić sobie z zapachem cebuli, jakie warzywo jest najzdrowsze, jakie właściwości ma rabarbar oraz jaki naturalny antybiotyk zawsze warto mieć w domu.

Lubisz sezonowe warzywa? Sprawdź kiedy warto kupić najlepsze szparagi, dynię, cykorię, fasolkę szparagową.

Sprawdź jakie niezwykłe właściwości mają zapominane warzywa m.in. pasternak, fenkuł, bataty.

Podpowiadamy jakie warzywa zaliczamy do rodzaju kapustnego, korzeniowego, cebulowego, dyniowate, liściowe.

Jedzmy warzywa na zdrowie!
pomidorowy likopen
  • 1
justka justka | Szef Kuchni | Przepisów: 17, Artykułów: 14
Warzywa

pomidorowy likopen

Zupa pomidorowa, spaghetti z sosem pomidorowym, kanapka z żółtym serem i pomidorem, a nawet smażone zielone pomidory...wszyscy to znamy

inulina to też błonnik
justka justka | Szef Kuchni | Przepisów: 17, Artykułów: 14
Warzywa

inulina to też błonnik

O błonniku pisze się dużo, jednak rzadko pisząc wspomina się także o pewnej jego frakcji jaką jest inulina.

tajemna moc warzyw
  • 1
justka justka | Szef Kuchni | Przepisów: 17, Artykułów: 14
Warzywa

tajemna moc warzyw

Zamiast szprycować się tabletkami, wystarczy wzbogacić swoje menu o produkty wzmacniające odpowrność