Warzywa strączkowe gotuj bez soli
Gotując fasolę, groch, soję lub soczewicę, pamiętaj aby sól dodać dopiero pod koniec gotowania.
Gotując fasolę, groch, soję lub soczewicę, pamiętaj aby sól dodać dopiero pod koniec gotowania.
Co jeść zimą, aby się uodpornić?
Warto mieć cebulę w kuchni
Jak tu nie plakac przy krojeniu cebuli..?
Aby liście kapusty (np do gołąbków i faszerowania) były kruche i jędrne przygotuj miskę z zimną wodą i kawałkami lodu ...
Jak obrać paprykę ze skórki? Najlepiej jest opalić ja nad gazem - zostawić bezpośrednio na palniku, aż ...
Smak szpinaku wzbogacisz, jeśli w trakcie duszenia dodasz do niego pokrojone zielone części pora ...
Ziemniaki różnych rozmiarów ugotują się jednocześnie jeżeli przedtem ponakłuwasz je ...
Gdy podczas krojenia cebuli oczy łzawią, efektu można się pozbyć na kilka sposobów. Cebulę możesz obrać ...
Możesz oczywiście pokroić ja na sałatkę jarzynową, ale z ugotowanych: marchewki, pietruszki, pora i selera zrobisz też ...