Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Warzywa strączkowe gotuj bez soli
Gotując fasolę, groch, soję lub soczewicę, pamiętaj aby sól dodać dopiero pod koniec gotowania.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Gotując fasolę, groch, soję lub soczewicę, pamiętaj aby sól dodać dopiero pod koniec gotowania.
elutka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 9Co jeść zimą, aby się uodpornić?
elutka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 9Warto mieć cebulę w kuchni
malgorzata
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 15, Artykułów: 4Jak tu nie plakac przy krojeniu cebuli..?
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Aby liście kapusty (np do gołąbków i faszerowania) były kruche i jędrne przygotuj miskę z zimną wodą i kawałkami lodu ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jak obrać paprykę ze skórki? Najlepiej jest opalić ja nad gazem - zostawić bezpośrednio na palniku, aż ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Smak szpinaku wzbogacisz, jeśli w trakcie duszenia dodasz do niego pokrojone zielone części pora ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ziemniaki różnych rozmiarów ugotują się jednocześnie jeżeli przedtem ponakłuwasz je ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Gdy podczas krojenia cebuli oczy łzawią, efektu można się pozbyć na kilka sposobów. Cebulę możesz obrać ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Możesz oczywiście pokroić ja na sałatkę jarzynową, ale z ugotowanych: marchewki, pietruszki, pora i selera zrobisz też ...