Mity żywieniowe - mrożone produkty mniej odżywcze?
Czy to mit, że mrożone i konserwowe warzywa i owoce są mniej odżywcze niż świeże?
Czy to mit, że mrożone i konserwowe warzywa i owoce są mniej odżywcze niż świeże?
Przedstawiam kilka sposobów suszenia - od tych stosowanych dawniej aż do tych zupełnie nowoczesnych - owoców, warzyw oraz grzybów i zieleniny.
Warto dowiedzieć się jakie produkty nadają się do suszenia, zanim zaczniemy przygotowania.
W XIX w na Wschodzie jego cena osiągała kilka razy wyższą niż złoto.
Żurawina oprócz smaku powinna zainteresować nas swoimi właściwościami pozytywnie wpływającymi na nasz organizm.
Wrzesień to czas kiedy winogronu jest pod dostatkiem i to w przystępnych cenach, a więc warto zrobić kurację oczyszczającą organizm z toksyn.
Zdrowotne właściwości papryki.
Rodzynki, morele, migdały suszone śliwki, daktyle - bakalie niezastąpione w kuchni.
Maliny- owoce sezonowe, po które warto sięgnąć.
najsmaczniejsze i zdrowe owoce wiosenne