

Co do łososia?
Łososia można podawać z gotowanymi, smażonymi lub duszonymi warzywami. Najlepiej wybrać szpinak, brokuły lub zielone szparagi.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Łososia można podawać z gotowanymi, smażonymi lub duszonymi warzywami. Najlepiej wybrać szpinak, brokuły lub zielone szparagi.
Wiosna motywuje do zadbania o siebie. Jednak zmiana garderoby oraz większa ilość ruchu to nie wszystko. Piękny wygląd i dobre samopoczucie w dużej mierze zależą od prawidłowej diety, w której nie może zabraknąć zdrowych i smacznych soków. Dla miłośników wyszukanych smaków Hortex przygotował nowe soki 100%. Zobacz!
Nowalijki jedz z umiarem. W okresie wiosennym postaw na mrożonki!
Nie wyobrażasz sobie Wielkanocy bez babki piaskowej albo żurku? Słusznie! Jeśli w tym roku śniadanie wielkanocne urządzasz u siebie, koniecznie pamiętaj o tych daniach - inaczej musisz liczyć się z reprymendą od teściowej!
Co roku masz ten sam dylemat: jak udekorować wielkanocną babkę, paschę czy mazurka? Nie masz talentu do dekorowania ciast, a może przeciwnie: potrafisz to robić, ale brakuje ci pomysłów? Sprawdź, co jest teraz modne!
Pasztet wielkanocny jest obowiązkowym smakołykiem każdego świątecznego stołu. Pysznie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Z jakiego mięsa go zrobić i jakimi ulepszyć dodatkami? Zobaczcie sami!
W Święta Wielkanocne na stołach oprócz kolorowych jajek, pisanek i baranka, bardzo ważne znaczenie symboliczne mają ciasta. Chciałabym przybliżyć Wam kilka ciekawostek na temat mazurka.
W moim domu tradycyjna babka drożdżowa jest obowiązkowym wypiekiem świątecznym. Przepis jest prosty i nie ma obaw, że babka się nie uda. Ten przepis został opublikowany w Wielkanocnym Wydaniu Specjalnym. Zobacz jak przygotować babkę drożdżową.
Jajka faszerowane przygotujemy z żółtek wyjętych z ugotowanego jajka i różnorodnych dodatków- łososia, tuńczyka czy suszonych pomidorów.
Schab ze śliwką zazwyczaj gości na stole podczas świąt. Zobacz, jak przygotować doskonałą wersję tego mięsa. Poznaj najlepsze przepisy na schab.