

Dlaczego warto jeść porzeczki?
Chociaż zasłużoną sławą cieszą się porzeczki czarne, to można jeść tez czerwone i białe. Są koplanią witamin i składników mineralnych!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Chociaż zasłużoną sławą cieszą się porzeczki czarne, to można jeść tez czerwone i białe. Są koplanią witamin i składników mineralnych!
Nazywana czasem czarną rzepą, należy do roślin o najcenniejszych właściwościach leczniczych. Dowiedz się, na co konkretnie pomaga i w jakiej formie możesz ją spożywać.
Zawierają dużo witamin, są smaczne i pozytywnie wpływają na organizm. Dla dobrego zdrowia powinny być stałym składnikiem codziennej diety. Co charakteryzuje ich dobroczynne działanie?
Kolejne spotkanie Akademii Smaku Bosch za nami. Tym razem poświęcone zostało śniadaniom, o których mówi się, że są najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Podczas wykładu dowiedzieliśmy się, czy rzeczywiście śniadanie powinno się jadać jak król.
Mięso z kangura to rarytas o który raczej trudno, choć niewątpliwie warto go spróbować. W Australii ten gatunek mięsa jest równie popularny, jak w Europie wieprzowina.
Podobnie jak ocet, sól ma wiele zastosowań - nie tylko podczas przygotowywania posiłków. Jak jeszcze można wykorzystać ją w kuchni, jednocześnie ułatwiając sobie życie i oszczędzając pieniądze?
Zioła to jeden z najbardziej aromatycznych dodatków do potraw. Nie wszystkie sposoby utrwalania żywności zachowają ich walory smakowe i zapachowe. Dowiedz się, jak uniknąć sytuacji w której stwierdzisz, że Twoje zioła nie mają smaku lub zapachu.
Zwane olbrzymią pomarańczą, pyszne, zdrowe, soczyste. Fantastyczny owoc, idealny dla osób dbających o linię. Dowiedz się, jakie właściwości ma pomelo i w jaki sposób wpływa na organizm.
Nie ma chyba nic bardziej romantycznego, niż kolacja przy świecach. Dowiedz się, co podać ukochanej osobie by nie tylko zaspokoić jej głód ale także wpłynąć na jej libido?
Według chińskiej filozofii dysponujemy pięcioma smakami, które utożsamiane są z żywiołami. Ich symbole to drzewo, ziemia, metal, ogień i woda. Dieta, którą dziś opisujemy dotyka wschodniej kultury, jest przy tym skuteczna, smaczna i nie wymaga liczenia kalorii z kalkulatorem w ręku. Skuszeni? Zapraszamy do czytania.