

Jak obrać dynię?
Z nami obranie dyni to pestka! Zobacz, jak krok po kroku obrać dynię. Ta umiejętność przyda Ci się nie tylko w okolicach Halloween!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Z nami obranie dyni to pestka! Zobacz, jak krok po kroku obrać dynię. Ta umiejętność przyda Ci się nie tylko w okolicach Halloween!
Zapraszamy na wywiad z Anią Włodarczyk, prowadzącą bloga o nazwie Strawberries from Poland. Dowiedz się, jak znana blogerka spędza dzień i skąd wzięło się Jej zamiłowanie do kuchni przedwojennej.
Polecamy Ci książkę Ziemniak autorstwa Joanny Jakubiuk. Poznaj historię tego niedocenianego dziś warzywa, dowiedz się, z czym warto je łączyć i jakie są jego odmiany. Książka to także zbiór 60 sprawdzonych przepisów na dania z ziemniaków. Zobacz, dlaczego warto ją kupić!
Która odmiana dyni będzie najlepsza na zupę, a która na placki dyniowe? Zobacz, jakie są najpopularniejsze rodzaje dyni i do czego je wykorzystać. Oto dynia hokkaido, kabocha, makaronowa, piżmowa i zwyczajna.
Weź udział w konkursie kulinarnym i wygraj nagrodę!
Zapoznaj się z regulaminem konkursu Fioletowe odcienie lata. Poznaj zasady i zgłoś swój udział. Cenne nagrody czekają!
Puree z dyni możesz zrobić z ugotowanej dyni albo upieczonej. Puree z dyni to nie tylko smaczny dodatek, którym możesz zastąpić ziemniaki albo ryż - odpowiednio zawekowane dyniowe puree można przechowywać w spiżarce lub po prostu je zamrozić!
Placki z dyni zrobisz z surowej, zmiksowanej dyni, do smażenia możesz wykorzystać olej kokosowy, ale placuszki z dyni możesz też smażyć bez tłuszczu, na patelni teflonowej. Najlepiej placki z dyni smakują na ciepło, zaraz po przygotowaniu. Oto 2 sposoby na placki dyniowe, którym nie sposób się oprzeć!
Marcin Mroczko, autor bloga Facet z przepisem zdradza, czy kuchnia azjatycka jest skomplikowana i bez których składników nie potrafi się obejść. Zobacz jakiego najbardziej egzotycznego dania zdarzyło mu się próbować i dowiedz się, jak najlepiej poznać kuchnię kraju, do którego się podróżuje. Zapraszam na wywiad z Marcinem!
Czy jarzębinówka to to samo co jarzębiak? Jak zrobić domową nalewkę z jarzębiny i kiedy zrywać jarzębinę? Wypróbuj nasz przepis na nalewkę jarzębinową - to oryginalny i ciekawy w smaku trunek.