Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić syrop z pigwy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić syrop z pigwy?

Do przygotowania intensywnego syropu z pigwy potrzebujemy kilograma pozbawionych pestek owoców oraz cukru. Owoce pigwy powinny leżakować w ciepłym miejscu przez około 5 dni. A czy można przygotować syrop z pigwowca? Zobacz!

Jak odróżnić pigwę od pigwowca?
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Kulinarne ABC

Jak odróżnić pigwę od pigwowca?

Pigwowiec i pigwa to 2 różne gatunki owoców. Choć wyglądają podobnie i ich zastosowanie jest zbliżone, smakują nieco inaczej. Czy z pigwowca także można przygotować nalewkę? Do czego wykorzystać pigwę? Zobacz, jak odróżnić pigwę od pigwowca?

Nalewka z pigwy - przepis najlepszy i najprostszy!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Nalewki

Nalewka z pigwy - przepis najlepszy i najprostszy!

Jak zrobić domową pigwówkę na spirytusie? Przepisów na nalewkę z pigwy jest sporo, my podajemy ten klasyczny, wyjściowy, który oczywiście możesz poddawać modyfikacjom. Owoce pigwy dokładnie wypłucz i pokrój na ćwiartki, a następnie usuń pestki.

Bloger Tygodnia - Rabarbarowo
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Rabarbarowo

Przeczytaj wywiad z Gosią Masłowską, autorką bloga kulinarnego Rabarbarowo. Wypróbuj przepisy na wegańskie dania - rezygnacja z mięsa wcale nie jest taka trudna! Dowiedz się, jak gotować smacznie i tanio!

Kotlety z kalafiora na 3 sposoby
  • 1
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Warzywa

Kotlety z kalafiora na 3 sposoby

Oto 3 przepisy na kotlety z kalafiora - proste, choć nieoczywiste danie. Kotlety z kalafiora to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Koniecznie wypróbuj tę warzywną wersję!

Bloger Tygodnia - Słodki zapach malin
  • 2
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Słodki zapach malin

Przeczytaj wywiad z Wiolą Korzeniowską, która prowadzi bloga Słodki zapach malin. W Jej malinowym królestwie znajdziesz wiele przepisów na wspaniałe ciasta i obiady. Dowiedz się, czym blogerka wypełnia spiżarkę oraz kto jest jej kulinarnym (i nie tylko!) autorytetem.

Jemy za dużo cukru! Zobacz, jak ograniczyć spożycie cukru na co dzień
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dania gotowe

Jemy za dużo cukru! Zobacz, jak ograniczyć spożycie cukru na co dzień

Polacy spożywają bardzo dużo cukru! Lekarze biją na alarm: dzisiejsze pokolenie rodziców może być pierwszym, które przeżyje swoje dzieci! Wysokie spożycie cukru to główna przyczyna otyłości oraz chorób cywilizacyjnych takich jak miażdżyca czy nowotwory. Zobacz, jak możesz ograniczyć spożycie cukru!

Bloger Tygodnia - Smak Na Wspak
  • 1
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Smak Na Wspak

Przeczytaj wywiad z Matyldą, prowadzącą bloga Smak Na Wspak. Gotowanie to Jej sposób na wyrażanie emocji - dowiedz się, co serwuje najbliższym, kiedy ma ochotę tłuc talerze i czego nie może zabraknąć w lodówce blogerki.

Bloger Tygodnia - Na To Mam Ochotę
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Na To Mam Ochotę

W cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Paulinę Wardęcką, prowadzącą bloga Na To Mam Ochotę. Zobacz, w jaki sposób dekoruje ciasta i bez czego nie wyobraża sobie gotowania. Przeczytaj wywiad z blogerką!

XII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - wkrótce

XII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku

Jeśli cieszy Cię odkrywanie regionalnej kuchni i próbowanie nowych produktów kulinarnych, przyjedź do Poznania na XII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Impreza odbędzie się w dniach 15 - 19 sierpnia 2018 na Rynku Głównym w Poznaniu!