Stenka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 331, Artykułów: 7Ciasto biszkoptowe na roladę
Czasami zdarza się, że ciasto biszkoptowe nie daje się zwinąć na roladę, bo łamie się i kruszy
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Stenka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 331, Artykułów: 7Czasami zdarza się, że ciasto biszkoptowe nie daje się zwinąć na roladę, bo łamie się i kruszy
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Pasteryzacja przetworów w piekarniku, szybko i bezpiecznie.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Naczynia do pieczenia i gotowania jakie powinny znajdować się w podstawowym wyposażeniu kuchni.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Idealne jabłka do szarlotki.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Jak prawidłowo i bez kłopotu ugotować smaczny ryż.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Porada na temat smażenia cebuli, aby szybciej stała się miękka.
edytaha
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 992, Artykułów: 3Jagody to delikatne owoce, trzeba je delikatnie myć
gosiek i edzia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 228, Artykułów: 23Placki chyba robi każdy, ale co do nich dodać, by były niepowtarzalne.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Zamiast ciężkiej smietany- jogurt.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Marynata do mięsa- oryginalny pomysł.