Surówka do pstrąga powinna być świeża i wyrazista w smaku. Jest ważnym dodatkiem do posiłku dostarczającym niezbędne witaminy dla naszego organizmu.
Właściwości pstrąga
Pstrąg ma jasne, delikatne, chude mięso bogate w kwasy omega-3. Wspomagają one układ krążenia, zapobiegając chorobom serca. Pstrąg zawiera dodatkowo selen, magnez, fosfor, cenne witaminy z grupy B (chronią układ nerwowy), A (wspomagają oczy), D (wzmacniają kości) i E (regenerują skórę).
Jaka surówka do pstrąga?
Tradycyjna surówka do ryby przygotowywana jest z kiszonej kapusty. By ją zrobić, wystarczy pokroić kapustę, dodać jabłka, cebulę, sól, pieprz, cukier, olej i dokładnie wszystko wymieszać. Surówka do pstrąga może również być przyrządzona z tartej marchewki z dodatkiem chrzanu, jabłek, soku z cytryny, majonezu lub musztardy.
Do pieczonych ryb poleca się surówki z pora, które z odrobiną śmietany, gruszek lub jabłek idealnie komponują się z daniem.
Jak zrobić surówkę do ryby?
Aby przyrządzić klasyczną surówkę do pstrąga wystarczy trochę kapusty kiszonej, pomidorów, cebuli, kukurydzy, ogórków konserwowych i ziół.
Właściwości pstrąga
Pstrąg ma jasne, delikatne, chude mięso bogate w kwasy omega-3. Wspomagają one układ krążenia, zapobiegając chorobom serca. Pstrąg zawiera dodatkowo selen, magnez, fosfor, cenne witaminy z grupy B (chronią układ nerwowy), A (wspomagają oczy), D (wzmacniają kości) i E (regenerują skórę).
Jaka surówka do pstrąga?
Tradycyjna surówka do ryby przygotowywana jest z kiszonej kapusty. By ją zrobić, wystarczy pokroić kapustę, dodać jabłka, cebulę, sól, pieprz, cukier, olej i dokładnie wszystko wymieszać. Surówka do pstrąga może również być przyrządzona z tartej marchewki z dodatkiem chrzanu, jabłek, soku z cytryny, majonezu lub musztardy.
Do pieczonych ryb poleca się surówki z pora, które z odrobiną śmietany, gruszek lub jabłek idealnie komponują się z daniem.
Jak zrobić surówkę do ryby?
Aby przyrządzić klasyczną surówkę do pstrąga wystarczy trochę kapusty kiszonej, pomidorów, cebuli, kukurydzy, ogórków konserwowych i ziół.
- Przepłucz kapustę i ją poszatkuj.
- Cebulę, ogórki, pomidory pokrój drobno.
- Oliwę wymieszaj z ulubionymi ziołami.
- Połącz wszystkie składniki, dodaj kukurydzę i wymieszaj. Gotowe.