Delikatne wątróbki drobiowe doskonale komponują się z duszonymi jabłkami. Owoce nadają mięsu przyjemną słodko-kwaśną nutę. Ciekawym pomysłem jest wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą. Wyrazisty smak cebuli kontrastuje ze słodyczą jabłek, tworząc idealny duet. Przyrządzając potrawę, jabłka należy pokroić na ósemki i dodać je na patelnię do podsmażonych wątróbek i zeszklonej cebuli. Owoce najlepiej zostawić je w skórce, aby podczas smażenia nie zmieniły swojego kształtu. Całość warto doprawić roztartym w dłoniach majerankiem i kolorowym pieprzem. Dla zachowania intensywności smaku mięsa, jabłka i cebulę można usmażyć oddzielnie, a całość połączyć dopiero na talerzu. Wątróbka drobiowa z jabłkiem wyśmienicie smakuje serwowana z chrupiącą bagietką lub kawałkami ziemniaków pieczonych w mundurkach.
Polecane przepisy do kategorii Wątróbka z jabłkiem
Sortuj wg: