Karkówka podana w każdy sposób zachwyca swoim smakiem i aromatem. Uznawana za jedną z najlepszych części mięsa wieprzowego jest gotowana, duszona lub pieczona z owocami, będąc również wykwintnym daniem na święta. Możliwości łączenia i eksperymentowania jest wiele. Dostępna w wersji zarówno z kością jak i bez nie sprawia większych problemów z jej przygotowaniem.
Duszona karkówka z pieczarkami, czy z cebulką zachowuje swoją delikatną, rozpływającą się w ustach teksturę, zachwycając wszystkich amatorów mięsa. Wraz z sosem, dobrze przyprawione szaszłyki przełożone warzywami świetnie sprawdzą się podczas letniego grillowania.
Po uprzednim namoczeniu w marynacie musztardowej zyska nieco pikantniejszego charakteru. Gulasze z jej udziałem będą znakomitym dodatkiem do placków ziemniaczanych po węgiersku, które nasycą każdego.
Jeżeli chcecie przygotować znakomitą karkówkę na uroczysty obiad lub zadebiutować na grillu soczysta porcja doskonałego mięsa, znajdziecie tu wspaniałe przepisy, które sprostają Waszym oczekiwaniom!
Po uprzednim namoczeniu w marynacie musztardowej zyska nieco pikantniejszego charakteru. Gulasze z jej udziałem będą znakomitym dodatkiem do placków ziemniaczanych po węgiersku, które nasycą każdego.
Jeżeli chcecie przygotować znakomitą karkówkę na uroczysty obiad lub zadebiutować na grillu soczysta porcja doskonałego mięsa, znajdziecie tu wspaniałe przepisy, które sprostają Waszym oczekiwaniom!