

Łatwy kolorowy keks
Wskazówki jak zrobić keks - dostarczyła ich moja mama - inż. technolog żywności, przez wiele lat szefowa pracowni cukierniczej dawnego Hortexu a prywatnie kucharz doskonały.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Wskazówki jak zrobić keks - dostarczyła ich moja mama - inż. technolog żywności, przez wiele lat szefowa pracowni cukierniczej dawnego Hortexu a prywatnie kucharz doskonały.
Ciastko wuzetka, popularne wśród warszawskich łasuchów od czasów PRL ma obecnie zdetronizować Zygmuntówka - ciastko kreowane na nowy symbol Warszawy. Czy słusznie?
Jak zagęścić sos?.Nie tracąc na smaku.
Przyprawy do różnych gatunków mięs
Sól a dokładniej jej szczypta...
Tak gotowany kalafior zachowuje biel i ma łagodny smak
Apetyczna pianka po ubiciu śmietany
Kilka rad aby mętny rosół stał się klarowny
Cynamon – popularna przyprawa do ciast i pierników. Jego zapach odpędza ponoć złe nastroje, dlatego tak chętnie dodajemy go do słodyczy, które mają na celu umilić nam życie.
Irving z oryginalnym, porcelanowym kubkiem – duet stworzony z pasją