Persik
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1125, Artykułów: 42Babka lancetowata
składnik wielu naparów i nie tylko więc parę słów o tym znanym ziółku
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Persik
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1125, Artykułów: 42składnik wielu naparów i nie tylko więc parę słów o tym znanym ziółku
tokijka
| Szef Kuchni | Przepisów: 65, Artykułów: 6W Chinach soja uprawiana jest już od ponad 3000 lat!
Persik
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1125, Artykułów: 42parę słów o tym jak piec chleb
tokijka
| Szef Kuchni | Przepisów: 65, Artykułów: 6Działa całodobowe pogotowie jeżowe z łączami telefonicznymi oraz internetowymi.
Stenka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 331, Artykułów: 7Inny lepszy smak kapuśniaku
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74nazywane Judaszowym uchem (lac. Hirneola auricula-judae) to bardzo często spotykane grzyby nadrzewne.
ciachaoliwki
| Szef Kuchni | Przepisów: 30, Artykułów: 1Nie wiesz co robić, gdy twoje dziecko od rana mówi: "Nie będe nic jadł", przeczytaj.
tokijka
| Szef Kuchni | Przepisów: 65, Artykułów: 6Japończycy dlatego ,że od pokoleń pili głównie herbatę i słaby alkohol nie wytworzyli enzymu trawiącego alkohol ....
Persik
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1125, Artykułów: 42Brzoskwinie i morele to coś co łagodzi stres i jest smaczne
Persik
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1125, Artykułów: 42parę słów o tym jak sobie zachomikować zioła na zimę