Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Pestki dyni
Pestki dyni to oczywiście jadalne nasiona dyni.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Pestki dyni to oczywiście jadalne nasiona dyni.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Żurawina suszona jest jak czerwone cukiereczki, kuliste, słodki, nieco cierpkie...
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Wiórki kokosowe produkuje się z kopry, czyli wysuszonego miąższu orzecha kokosowego.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Migdały znane były już faraonom egipskim, pierwsza wzmianka o nich jest w Starym Testamencie.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74według Chińczyków należy do żywiołu ziemi i wspomaga pracę żołądka, śledziony oraz trzustki.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Mąka żytnia razowa nazywana też mąką pełnoziarnistą...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Ile fasolaminy potrzeba by skutecznie neutralizować kalorie skrobiowe? Czym różnią się od siebie preparaty neutralizujące skrobię? Na co zwrócić uwagę przy wyborze neutralizatora?
pocztylion2221
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 117, Artykułów: 5Gotując makaron nie zawsze uda się by się nie sklejał....
volce
| Kucharz | Przepisów: 18, Artykułów: 1Witam,zielona herbata jest wspaniala tyko wtety gdy sie ja dobrze zaparzy
IwonaF
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 184, Artykułów: 11Świetna w smaku papryka konserwowa