

Pestki dyni
Pestki dyni to oczywiście jadalne nasiona dyni.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Pestki dyni to oczywiście jadalne nasiona dyni.
Żurawina suszona jest jak czerwone cukiereczki, kuliste, słodki, nieco cierpkie...
Wiórki kokosowe produkuje się z kopry, czyli wysuszonego miąższu orzecha kokosowego.
Migdały znane były już faraonom egipskim, pierwsza wzmianka o nich jest w Starym Testamencie.
według Chińczyków należy do żywiołu ziemi i wspomaga pracę żołądka, śledziony oraz trzustki.
Mąka żytnia razowa nazywana też mąką pełnoziarnistą...
Ile fasolaminy potrzeba by skutecznie neutralizować kalorie skrobiowe? Czym różnią się od siebie preparaty neutralizujące skrobię? Na co zwrócić uwagę przy wyborze neutralizatora?
Gotując makaron nie zawsze uda się by się nie sklejał....
Witam,zielona herbata jest wspaniala tyko wtety gdy sie ja dobrze zaparzy
Świetna w smaku papryka konserwowa