ania2117
| Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 3Pieczemy drób
Jak prawidłowo upiec drób.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
ania2117
| Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 3Jak prawidłowo upiec drób.
ania2117
| Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 3Jak uzyskać dobrej jakości bitą śmietankę? - to proste!
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Mrożenie jest szybkim i skutecznym sposobem przechowywania grzybów, szczególnie gdy mamy dużą zamrażarkę.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Suszenie grzybów to dobry sposób na zachowanie smaku i aromatu grzybów. Zobacz jak suszyć grzyby.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Jak sprawić żeby awokado po pokrojeniu nie zrobiło się ciemne.
amarantus
| Kucharz | Przepisów: 2, Artykułów: 4Konflikt dotyczący tego, co zdrowsze – masło czy margaryna – toczy się od lat i nie ma końca.
olka3004
| Kucharz | Przepisów: 7, Artykułów: 1domowy sposób, jak je urozmaicić
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Każdy gotował jajko ale nie zawsze wiadomo czy ugotowało się na twardo czy miękko.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Kiedy herbata będzie lepsza.
Jolanta27
| Szef Kuchni | Przepisów: 70, Artykułów: 2Czy wiecie, że mięso wołowe ma swoje zalety??