

Pieczemy drób
Jak prawidłowo upiec drób.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Jak prawidłowo upiec drób.
Jak uzyskać dobrej jakości bitą śmietankę? - to proste!
Mrożenie jest szybkim i skutecznym sposobem przechowywania grzybów, szczególnie gdy mamy dużą zamrażarkę.
Suszenie grzybów to dobry sposób na zachowanie smaku i aromatu grzybów. Zobacz jak suszyć grzyby.
Jak sprawić żeby awokado po pokrojeniu nie zrobiło się ciemne.
Konflikt dotyczący tego, co zdrowsze – masło czy margaryna – toczy się od lat i nie ma końca.
domowy sposób, jak je urozmaicić
Każdy gotował jajko ale nie zawsze wiadomo czy ugotowało się na twardo czy miękko.
Kiedy herbata będzie lepsza.
Czy wiecie, że mięso wołowe ma swoje zalety??