Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Robinia akacjowa
To miododajne drzewo jest bardzo pospolite w Polsce. Pięknie wygląda i pachnie a także nie wymaga zbyt wielu zabiegów pielęgnacyjnych.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74To miododajne drzewo jest bardzo pospolite w Polsce. Pięknie wygląda i pachnie a także nie wymaga zbyt wielu zabiegów pielęgnacyjnych.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Zbieraliście kiedyś świeże grzyby zimą? Ja zbieram! Czasami muszę z nich odgarnąć śnieg...
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Szczaw to bardzo pospolita bylina, której liście możemy dodać do sałatki albo zupy.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Lecznicze właściwości czarnego bzu znane są od dawna. To pospolita roślina, znajdująca swoje zastosowanie także w kuchni.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Trzy sposoby na zagęszczenie zupy.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Chyba każdemu zdarzyło sie przypalić ciasto jednak są sposoby aby jejeszcze uratowac.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Właściwości soli kuchennej.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Co zrobuić żeby nie miał zakalca i był kruchy.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Maślaki mają śliską, nie zawsze łatwą do usunięcia skórkę. Pamiętacie jak żmudną czynnością jest ich obieranie? Ale jest na to sposób...
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Inny sposób na poranną kawę.