kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Zupy z warzyw
Wiele warzyw było znanych już w roku 1518.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Wiele warzyw było znanych już w roku 1518.
kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Zupy rybne spożywał ni tylko lud. Przygotowywano również zupy z innych stworzeń wodnych...
kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Wiślanka, śliwianka czy powidlanka to nazwy rzadko dziś używane. Same zupy owocowe też są coraz rzadziej podawane,...
www.chochla.com
| Starszy Kucharz | Przepisów: 17, Artykułów: 4Co zrobić by Panierka była chrupiąca...
kamil0993
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 39, Artykułów: 52Zawsze robię go sam. Do kamiennego garnka....
kamil0993
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 39, Artykułów: 52Białka nadają ciastu puszystość. Jeśli...
kamil0993
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 39, Artykułów: 52Mam sprawdzone sposoby na udany sernik. Po prostu najpierw...
kamil0993
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 39, Artykułów: 52Pyszne pachnące masełko dla każdego;)
kamila2478
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56Jak przygotować kluski?
MAGDALENA80
| Starszy Kucharz | Przepisów: 19, Artykułów: 1dwa sposoby na purre z ziemniakow