Panierka do ryb
Dzięki tej panierce ryba jest smaczna i chrupiąca.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Dzięki tej panierce ryba jest smaczna i chrupiąca.
Nie sposób, aby ciasto drożdżowe tą metodą nie wyszło! :)
Jak wzbogacić ciasto przez oprószenie formy.
We wrześniu ruszamy pełną parą - starsi do pracy, młodsi do szkoły. Start w każdy dzień ułatwi dobre śniadanie - na przykład z pastą jajeczną. Oto przegląd przepisów.
Co zrobić, aby biszkopt się udał.
Patisony można marynować, nadziewać, smażyć w panierce jak schabowego. Patisony z piekarnika pięknie się prezentują ze względu na swój oryginalny kształt.
Doskonałe porady na temat przypraw i do jakich mięs je stosować.
Pyszne placki ziemniaczane.
Prosty sposób, aby rosół miał ładny kolor.
Jak pozbyć się skórki z brzoskwiń.